Askim Rideklubb

Rideskolen

Rideskolen

Nivåer og priser på kurs

Rideskolehestene

Hest på for?

Kurstider

 

Askim Rideklubb starter opp med rideskolen fra uke 1.

 

Vi har ridekurs for alle nivåer med utdannet instruktør med mye erfaring, og trygge, snille hester for alle nivåer.

 

Rideskolen går mandag, tirsdag, torsdag og fredag i tidsrommet 16-21 og på fredag mellom kl 17-2030. Vi starter opp mandag 4. januar og kurset går fram til sommeren, tom uke 24.  Knøttekursene går fra uke 1 til og med uke 11, med mulighet for å fortsette fram til og med uke 24.

 

Nivåer:

-Knøttekurs for barn mellom 4-8 år. Timer på 30 min med leiere. Elevene lærer å styre og stoppe hesten og trave. Målet er at de blir trygge på hest.

-Utvidet knøttekurs for barn mellom 4-8 år. Her deles gruppen i to og halvparten rir og halvparten har praksis i stall, enkel teori.

-Nybegynner kurs for barn fra 8 år og oppover. Lærer å kontrollere hesten i skritt og trav, og bli trygge på hest.

-Øvet 1: Elevene jobber videre med skritt og trav, prøver litt galopp og små hinder. Her må alle kunne ri alene i skritt og trav.

-Øvet 2: Elevene blir trygge på galopp og hopper små hinder.

-Øvet 3: Elevene er trygge på galopp og små hinder. De begynner å jobbe med mer tekniske øvelser innen dressur og sprang.

-Videregående: Rir dressur og sprang annenhver gang.

-Dressurkurs for voksne. Elevene her må være trygge på alle tre gangarter og vi jobber med ridetekniske øvelser.

-Voksenkurs litt øvede: For de som er ferske på hesteryggen, som mestrer skritt og trav.

-Voksen nybegynner: for de ferske voksne

 

Priser: 

  • Knøttekurs 130 kr for 30 min time, 11 ganger: kr 1300
  • Utvidet knøttekurs 180 kr for 60 min time
  • Ridekurs på 60 min (45 min effektiv ridning) kr 210 (medlemspris), kurset varer i mellom 22-23 ganger.
  • Ridekurs uten medlemskap kr 300 pr time.    
  • Medlemskontingent i klubben er junior kr 450, senior kr 550 og familie kr 650.

 

Betalingen gjøres på bankgiro delt på to avdrag for vanlige ridekurs, men det er bindende påmelding hele kurset. For knøttekurs er det et avdrag da disse kursene er kortere.

 

Har du lyst til å begynne på kurs hos oss? Ta kontakt med daglig leder Iselill Karlsen på tlf 99116198 eller mail rideskolen@askimrideklubb.no    J

  

 

LYST TIL Å HA HEST PÅ FOR???

 

Askim Rideklubb setter ut rideskolehestene på for i helgene til elever i rideskolen. Dette er en unik mulighet for å lære mer om hest, komme inn i et sunt miljø med hestekyndige mennesker rundt seg og til å ha ”egen” hest i helgene.

 

Å ha hest på kvartfor (annenhver helg) koster 650 kr pr måned. Å ha hest på halvfor (hver helg) koster 1100 kr pr måned.

 

I tillegg til helgene får dere ri hestene fast på kurs, og ri den i ferier og helligdager det ikke er rideskole. Dere får også mulighet for å starte hestene i konkurranser som arrangeres på ridesentret, når dere er flinke nok til det.

 

For å ha hest på for, må du minst gå på øvet 3 kurs, være ti år, kunne sale hesten selv og være trygg på å ri på tur.

 

Forrytterne rir hestene på tur i helgene, sørger for at hestene er ute i luftegård minst 4 timer pr dag i helgene, måker boksen begge dager og vasker/ smører utstyr på søndager etter ridning. I tillegg må man ha ”stallvakt” en dag i uken (halvfor må ha to korte vakter eller en lang en).  På stallvakt er man ”hjelpeinstruktør” og saler opp hester til timen, hjelper til under selve timen med leiing og veiledning etter instruktørens anvisning.

 

Er du interessert? Snakk med Iselill for å høre om du er kvalifisert til å ha hest på for. Snakk selvfølgelig med foreldrene dine om du får lov først.

 

Iselill tlf 99 11 61 98

Askim Rideklubb
Trippestadveien 26
1814, Askim
rideskolen@askimrideklubb.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift